Hvordan virker det?

Velkommen!

 

Vi er glade for at fortælle dig mere om Turismebarometer Copenhagen og dets funktionaliteter. 

 

Hvad den enkelte bruger kan gøre med Barometeret afhænger af niveauet af adgangsrettigheder knyttet til brugerprofilen. Med andre ord er der 2 forskellige former for brugere, og dermed forskellige brugerrettigheder. De to brugerprofiler er ’Alle’ og ’Museer og attraktioner’.

Seneste udvikling

En generel oversigt over den nuværende situation inden for turismen i København baseret på 6 indikatorer: Overnatninger på hoteller, feriecentre og vandrehjem, besøg på museer og attraktioner, antallet af passagerer i Københavns lufthavn, antallet af overnatninger ved International Non Corporate Meetings (konferencer), samt antallet af krydstogtpassagerer.

 

Om Barometeret

Baggrundsinformation om Barometeret og en kort forklaring på de forskellige funktionaliteter.

 

Nyheder

Nyheder om Barometeret selv, såsom nye indikatorer, nye funktionaliteter etc.

 

Hoteller

Her kan du se antallet af overnatninger på hotellerne, feriecentre og vandrehjem beliggende i Storkøbenhavn fra og med 2005. Disse tal er præsenteret i form af diagrammer og tabeller og opdelt på nationalitet. Vælg et givent år for at få se de informationer, du er på udkig efter.

 

Museer

Her kan du se det samlede antal besøg på de deltagende museer, som har indtastet deres månedlige besøgstal. Disse tal er præsenteret i form af et diagram og en tabel. Resultaterne for de enkelte museer er kun tilgængelig for museerne selv.

 

Attraktioner

Her kan du se det samlede antal besøg på de deltagende attraktioner, som har indtastet deres månedlige besøgstal. Disse tal er præsenteret i form af et diagram og en tabel. Resultaterne for de enkelte attraktioner er kun tilgængelig for attraktionerne selv.

 

Total antal passagerer i Københavns lufthavn

Her kan du finde passagertallene i form af et diagram og en tabel. Vælg et år for at få vist de informationer du søger.

 

Kongresser

Tallene for kongresser er opgivet i antallet af overnatninger i forbindelse med afholdte kongresser i København, fordelt efter kategorierne hotel, universitet og kongrescenter. Kategorierne er hver især et udtryk for, hvor kongressen er blevet afholdt.

 

Krydstogt

Tallene for krydstogt er opgivet i antallet af krydstogtpassagerer som ankommer til København.

 

Copenhagen Card

Antal registrerede besøg med Copenhagen CARD, dvs. hvor mange besøg, der genereres hver måned. Ved køb af et Copenhagen Card har man gratis adgang til 75 museer og attraktioner i København og omegn.

 

Besøgende i Turistinformationen

Antal besøgende i Turistinformationen, dvs. antallet af turister/besøgende der kommer ind i turistinformationen hver måned.

 

Sammenligninger

Det er muligt at sammenligne resultaterne af alle indikatorer takket være "sammenlignings"-modulet. For eksempel kan man sammenligne antallet af hotelovernatninger genereret af en given nationalitet med antallet af internationale ankommende passagerer i Københavns Lufthavn. Sammenligninger kan også foretages mellem de forskellige destinationers barometre. For eksempel er det muligt at sammenligne udviklingen af hotelovernatninger i København, Amsterdam, Lyon og Haag.

 

Rapporter og publikationer

Wonderful Copenhagen producerer og formidler viden om turismens udvikling i regionen og internationalt og bruger dette modul til at dele rapporter, analyser og præsentationer med erhvervet. Alle dokumenter er gratis tilgængelige og kan frit downloades.

  

Museer og attraktioner

De enkelte museer eller attraktioner har ud over ovenstående adgang til andre museer eller attraktioners besøgstal. Disse rettigheder er kun tilgængelige for de deltagende museer og attraktioner. Det vil sige at man eksempelvis som museum vil have adgang til de andre museers informationer.

For at indtaste tallene for dit museum eller attraktion, skal du logge ind med det brugernavn og password du har modtaget.

Når du har logget ind kan du i menuen klikke på dataindtastningsmodulet, hvor det er muligt at indtaste besøgstal fordelt pr. måned og år. Indtast besøgstal og klik derefter på knappen "Gem". I tekstboksen, kan du skrive eventuelle kommentarer, som kan være en hjælp til at forstå dine data, for eksempel en ændring i åbningstider eller en særudstilling.

Når du har indtastet dine besøgstal i databasen, er de stadig skjult, indtil Wonderful Copenhagen offentliggør dem i slutningen af måneden.