Sommer med fremgang i udenlandske overnatninger

Med over 2,1 mio. overnatninger i juni og juli kan de to sommermåneder fremvise en samlet vækst på 3,6 pct. i forhold til de samme måneder sidste år, viser seneste tal fra Danmarks Statistik.

Ud af de 75.500 flere overnatninger i juni og juli i år, er de 72.000 udenlandske overnatninger. Og med en fremgang i udenlandske overnatninger for de to måneder på ca. 6 pct. er det netop de internationale gæster, der trækker hovedstadens vækst i den pågældende periode.Blandt de etablerede markeder er der særlig stor vækst i sydeuropæiske overnatninger: Italien med 22,6 pct., Frankrig med 15,7 pct., Schweiz med 17,9 pct. og Spanien med 18 pct.USA har igen vækst i overnatninger med 8,7 pct. til i alt næsten 125.000 overnatninger over juni og juli.

Blandt nye markeder, hvor antallet af overnatninger stadig ikke er højt målt med etablerede markeder, men hvor vækstraten er stejlt stigende, er bl.a. Sydkorea med en fremgang på 27,6 pct. og Thailand på hele 97 pct.Overnatningstallene for august foreligger i oktober.